Wijn

Bourgogne wijnen staan wereldwijd bekend als "uitzonderlijke wijnen".

De wijnbouw van Beaune tot Chablis en van Mâcon tot Nuits-Saint-Georges is rijk, fijnzinnig, complex … en bedwelmend!
U kunt niet anders dan waardering hebben voor het bijzondere terroir en voor de mensen uit deze streek. Dit relatief kleine gebied lijkt wel door de goden gezegend en produceert met 102 appellations en 33 grands crus 0,5% van de mondiale wijnproductie. Zo klein als de Bourgogne is, zo groot zijn de wijnen. Bourgognewijnen zijn bovendien ongelooflijk divers. Geen enkele cru smaakt hetzelfde, elke millésime heeft een ander karakter, elk wijngebied heeft haar eigen klimaat. Bourgognes zijn onderling zeer verschillend.
In drie kleuren, rood, wit en rosé, vormen deze wijnen een loflied op de pinot noir en de chardonnay druif. Nergens anders doen deze druivenrassen het beter dan op deze vruchtbare bodem. En laten we de crémant niet vergeten, die in deze streek met succes wordt geproduceerd, in het bijzonder in de Châtillonnais.

In de wijngebieden van de Bourgogne staat de vervaardiging van pure wijnen van een uitmuntende kwaliteit hoog aangeschreven bij wijnbouwers en wijnbereiders. Opdat elke keer wanneer u wijn proeft het een uniek moment betreft. Wilt u deze uitzonderlijke wijnen beter leren kennen? En de aroma's van hout, noten of rood fruit ontdekken die uit uw glas omhoogstijgen? En wat maakt u op uit de kleur? Als u dit wilt weten, aarzel dan niet en stap over de drempel naar een van de meest prestigieuze wijngebieden.

Bron

 

Caves in de directe omgeving zijn:

http://www.vignerons-de-buxy.fr/

www.cave-lugny.com

Domaine Bressand - au pied de la Roche de Solutré

La Cave de Martaille http://www.cavedemartailly.com

 

 


Bourgogne is zeer bekend als culinair centrum; de Bourgondische wijnen mogen in dit kader dan ook niet ontbreken. Het goede, Bourgondische leven is hier dan ook tot een ware kunst verheven. In de plaatselijke caves komt de bezoeker vaak voor aangename verrassingen te staan. De diverse wijnroutes (Côte d'Or, Côte Chalonnaise en de Mâconnais en Beaujolais) voeren de reiziger langs beroemde château's.