CormatinCormatin is een kleine druk bezochte toeristische plaats met een kasteel en prachtige tuinen. 

 

 

Het leven speelt zich af aan de lange hoofdstraat met in de buurt van de kasteeltoegang verscheidene restaurants.

 

 

Het pronkvol ingerichte renaissance château (1605) bezit een nog intact appartement van Louis XIII, volledig geschilderd en rijk aan vergulde houtsnijkunst. De andere salons zijn in 1900 weelderig ingericht door de operadirecteur van Monaco, de toenmalige eigenaar. Het 12 ha grote park bezit een Franse en Engelse tuin, een oranjerie, een labyrint, een groenten- en kruidentuin. Een jachtpaviljoen is omgevormd tot volière en de grasperken zijn gedecoreerd met in figuren geknipte buxusplanten. Een grondig bezoek aan Cormatin kost je snel enkele uurtjes.

Tegenover het kasteel eet je lekkere pizza bij "Pizz'à Marco".
In deze kleine supermarkt zijn alle dagelijkse boodschappen aanwezig. Er is tevens een ruim assortiment verse groente aanwezig.
De bakker in Cormatin. Elke dag geopend, ook op zondagmorgen
Pizza Marco is een kleine pizzeria. Naast een uitgebreide afhaalservice zijn er ook een paar tafels om de pizza direct te nuttigen
In Cormatin is een bakker, slager een grote souvenierswinkel, een antiekwinkel en ook enkele restaurants en barretjes. Ook is er een krantenwinkel waar dagelijkse kranten verkrijgbaar zijn.