Welkom

Welkom in Ameugny

Welkom bij Woonboerderij Bourgogne

 

Op deze site vindt u informatie over ons huis dat we verhuren in Ameugny.

Vanuit deze ruime en comfortabele woonboerderij kunt u op uw gemak het prachtige Zuid Bourgogne leren kennen.

 

Bent u op zoekt naar rust, ruimte, natuur en privacy, dan weten wij zeker dat u dat tijdens een verblijf in Ameugny volop zult vinden.

 

Ons huis staat in Ameugny in het zuiden van de Bourgogne. Ameugny is één van de vele mooie dorpjes in Bourgogne en grenst aan Taizé. De internationale oecumenische kloostergemeenschap van Taizé ligt maar op enkele minuten lopen van ons huis. Ameugny en Taizé liggen samen op een heuvel en kijken uit over de valleien van de Grosne en Guye, zijrivieren van de Saône. Ameugny is klein en ligt op 3 kilometer van Cormatin en zo'n 15 kilometer ten noorden van Cluny.

 

Ons huis is geschikt voor 2 tot 8 personen. Het huis is volledig ingericht en is van alle gemakken voorzien, zoals wifi. Het huis heeft daarnaast ook die typische Franse kenmerken die een verblijf in een Frans vakantieverblijf dat beetje extra geven. Dikke muren, balkenplafonds, open haard etc. 

 

De woonboerderij biedt een heerlijke en zorgeloze plek voor langere vakanties ─Śn, bij uitstek, voor een weekje 'Taizé'.

 

In de glooiende omgeving van wijnvelden, bossen en weiden staat onze tot woning verbouwde en meer dan twee eeuwen oude boerderij. Het huis wordt omringd door ook eeuwenoude woningen, wijnhuizen, caves en een Romaans kerkje uit de 11e eeuw. In de velden rond de heuvel staan oude boerderijen uit diezelfde periode. Deze deden tot in de 18e eeuw dienst als graanschuren voor het machtige klooster van Cluny.

 

In alle rust kunt u hier genieten van het alom aanwezige natuurschoon, de wandel- en fietspaden, de historische kastelen, kerken en kloosters, maar ook van zwem- en viswater in de meren en rivieren of van stedelijke winkels en markten in Cluny, Macon en Chalon sur Saône. Zelfs Lyon ligt maar op een uur rijden.

 

Onze woning bevindt zich aan de ingang van het dorp, komend van Taizé, en bestaat uit drie gebouwen die één geheel vormen en samen met de tuin van 1000 m2 omringd zijn door een traditionele natuurstenen muur.